Succesvolle politieacties tegen drugsdealen in Geleen

Foto: Anke Hendrix

De Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek heeft de afgelopen dagen in samenwerking met het Flexteam Zuid West Limburg verschillende acties tegen drugsdealen in Geleen uitgevoerd.

Donderdag werd een agent in burger aangesproken door een motorrijder met de vraag of hij harddrugs wilde kopen. De harddrugs werden niet gekocht, maar de aanbieder werd aangehouden op verdenking van het handelen in verdovende middelen. Bij de fouillering van de verdachte werden 3 sealzakjes met cocaïne gevonden. Bij de daaropvolgende doorzoeking van de woning van de man trof de politie ongeveer 8 gram cocaïne, een weegschaaltje en een groot geldbedrag aan. De politie heeft de zaak overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Afgelopen vrijdag werd een instap gedaan in een woning waarover informatie was verkregen dat er verdovende middelen aanwezig waren. Bij de doorzoeking kregen de agenten assistentie van een speurhond die getraind was in het opsporen van verdovende middelen. Bij de doorzoeking werden zowel soft- als harddrugs aangetroffen.

De politie hield in de woning drie verdachten aan. Een van hen had een groot geldbedrag bij zich. Het geld is, samen met een auto, een taser en een mes in beslag genomen.

De politie maakt van op basis van deze feiten een bestuurlijke rapportage op, met het verzoek aan de gemeente om de woning voor enkele maanden te sluiten.

De verdachten mogen zich binnenkort verantwoorden voor een rechter.

Cookieinstellingen