Vervanging spoorbrug Veestraat staat voor eind 2022 op de planning

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

ProRail heeft de vervanging van de spoorbrug in de Veestraat bij Sanderbout voor eind 2022 opgenomen in de planning.

Dat liet wethouder Leon Geilen donderdagavond weten tijdens een raadsronde in de Hanenhof.

Volgens de wethouder is behalve de planning ook de financiële kant van de zaak rond. De kosten van de brug zijn voor rekening van ProRail, maar de kosten van de aanpassing van de infrastructuur naar de nieuwe spoorbrug, die hoger moet komen te liggen, en de asfaltering van de spoorbrug komen voor rekening van de gemeente.

De spoorbrug, die een belangrijke verbinding voor autoverkeer tussen Sanderbout en bedrijventerrein Fortuna en Sportzone vormt, werd in april vorig jaar plotseling afgesloten vanwege de slechte onderhoudstoestand van de brug. De brug werd bovendien vaak gebruikt door verkeer dat te zwaar was om de brug te mogen gebruiken. Omwille van de veiligheid heeft de gemeente toen besloten de brug te sluiten. En dat was zeer tegen de zin van veel inwoners van Sanderbout en van de exploitant van een filiaal van supermarkt Jumbo, die juist naar het gebied bij het Fortuna Sittard stadion zou gaan verhuizen. Dan is het afsluiten van een spoorbrug waarover je klanten naar je toe moeten kunnen komen niet handig.

Nu de termijn waarbinnen de nieuwe spoorbrug wordt geplaatst bekend en te overzien is zegde de wethouder toe te zullen bekijken of en hoe op een veilige manier de te vervangen spoorbrug door personenauto’s – zonder aanhangwagen – gebruikt kunnen worden. Het is daarbij wel zaak dat de voorwaarden die aan het gebruik worden gesteld gehandhaafd kunnen worden.

Cookieinstellingen