Veiligheidswaarschuwing G-Star gezichtsmasker D19586-C742-881

Foto: © G-Star

Kledingmerk G-Star heeft een veiligheidswaarschuwing gegeven voor het G-Star gezichtsmasker D19586-C742-881.

G-Star heeft in de periode 28 mei 2020 – 10 juni 2020 gezichtsmaskers met art. nr.: D19586-C742-881 verkocht in Nederland.

Mogelijk waren consumenten bij de aanschaf daarvan in de veronderstelling dat het masker volledige bescherming biedt tegen schadelijke gassen, allergenen en bacteriën of zelfs dat het masker bescherming biedt tegen het COVID-19 virus.

Zoals ook is vermeld in de instructie leaflet bijgesloten in de verpakking van het product, wijst G-Star u er met deze melding nogmaals op dat het gezichtsmasker géén persoonlijk beschermingsmiddel als bedoeld in de toepasselijke Europese wet- en regelgeving is en dat het niet dezelfde beschermende eigenschappen heeft. Het gezichtsmasker is een fashionable alternatief voor o.a. gebruik in het openbaar vervoer. Voor dat doel kunt u het masker ook blijven gebruiken.

G-Star hecht er tevens aan te melden dat ten onrechte bij de productspecificatie niet is vermeld dat het gezichtsmasker is behandeld met AEGIS Microbe Shield®. Dit is een ECHA (European Chemical Agency) geregistreerde Biocide, onder referentie CAS 27668-52-6. Het Aegis Microbe Shield Program is tevens opgenomen in de Oeko-tex Standard 100 lijst als goedgekeurd chemisch product en is onschadelijk voor menselijke gezondheid.

Het AEGIS Microbe Shield Program gebruikt een technologie die oppervlakten zodanig behandelt dat er geen bacteriën, schimmels en algen op kunnen groeien. Het bevat de volgende substanties:

Dimethyloctadecyl[3-(trimethoxysilyl)propyl]ammonium chloride
EC Number: 248-595-8
EC Name: Dimethyloctadecyl[3-(trimethoxysilyl)propyl]ammonium chloride
CAS Number: 27668-52-6
Molecular formula: C26H58NO3Si.Cl IUPAC
Name: dimethyl(octadecyl)[3-(trimethoxysilyl)propyl]azanium chloride
This type of Biocide does not contain nano particles.

Voor correct gebruik van het gezichtsmasker verwijst G-Star naar de instructieleaflet bijgesloten in de verpakking van het product. Voor verdere vragen over het gezichtsmasker verwijst G-Star naar g-star.com/customer-service/contact.

Reacties