Petje af organiseert twee Harry Potterweekenden

Foto: Petje af

Omdat heel veel kinderen de afgelopen tijd onderwijs op afstand hebben gevolgd organiseert Petje af Zuid-Limburg als extra twee Harry Potter weekenden.

Dat gebeurt aanstaand weekend (18 en 19 juli) en volgend weekend (25 en 26 juli) bij Plinthos. Deze extra bijeenkomsten van Petje af in de Zomer zijn georganiseerd voor kinderen die bijvoorbeeld niet op vakantie gaan. Petje af wil kinderen in de zomervakantie twee unieke weekenden met overnachting aanbieden. Aanvullend onderwijs op een wel hele speciale plek en manier.

Michel van Dijke, organisator en locatiemanager Petje af Zuid-Limburg: “De kinderen uit onze doelgroep (10 tot en met 14 jaar) leest de boeken of kijkt de films van Harry Potter met veel plezier. De verhalen stimuleren de fantasie. In de twee weekenden die zich afspelen in en rondom het in 100-jarige bestaande Plinthos komen verschillende activiteiten aan bod, zoals het maken van een toverstok en een bezem. Verder is er op zaterdagavond een Potter Bal met D.J. Eschko. Figuranten uit de films, een groep met uilen en slangen, een goochelaar, allemaal zijn ze te gast op Zweinstein-Plinthos. Ook zullen kinderen van Petje af Breda, Etten-Leur en Oisterwijk met de trein naar Geleen Oost perron 9¾ komen. Hier wacht Hagrid (personage uit de films) de kinderen op om vervolgens te voet naar Zweinstein-Plinthos te lopen. Om 13:00 uur zal Perkamentus de kinderen toespreken en wordt het programma geopend. Door aan deze activiteit mee te doen ontdekken kinderen misschien wel andere kanten van zichzelf, kanten die ze nog niet kenden of die op school onderbelicht blijven. Hierdoor ontwikkelen ze zich breder. Deze verandering in routine resulteert in een toegenomen gevoel van eigenwaarde, want misschien komen kinderen er wel achter dat ze in iets heel anders goed zijn dan rekenen of spellen. Onze activiteiten bevorderen het zelfstandig handelen en ontwikkelen van zelfvertrouwen bij kinderen”.

Kunnen kinderen zich nog inschrijven? “Nee helaas, met ruim 50 kinderen per weekend is onze zomeractiviteit volgeboekt. Het worden in ieder geval twee weekenden om nooit meer te vergeten,” aldus van Dijke.

Harry Potter weekend

Cookieinstellingen