Leerlingen Graaf Huyn winnen eerste prijs bij Dutch IoT Challenge

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Drie leerlingen van het Graaf Huyn College in Geleen hebben met het project ‘The Smart Hospital Bed’ deelgenomen aan de Dutch IoT Challenge.

De Dutch IoT Challenge is een wedstrijd waarin de deelnemers een slimme IoT-toepassing bedenken. IoT staat voor Internet of Things. Met IoT zou je bijvoorbeeld een koelkast online een bestelling bij de supermarkt kunnen laten plaatsen als de melk op is.

De drie knappe koppen van het slimme ziekenhuisbed zijn Mace Hendriks, Wout Vinclair en Thijmen Venema van de Technasiumafdeling van het Graaf Huyn College. Ze ontwierpen met ‘The Smart Hospital Bed’ een ziekenhuisbed dat pati├źnten kan monitoren en dat zo tijd bespaart voor artsen, verplegers en andere verzorgers. Het slimme bed kan via internet gegevens uitwisselen zonder menselijke tussenkomst.

Het project viel dermate goed in de smaak dat het drietal met de eerste prijs in de categorie Health Care aan de haal wist te gaan. Een uitstekende prestatie!

Andere categorie├źn waarin prijzen konden worden gewonnen waren Social Impact (Connecting Cities with Farmers), General Logistics (Slimme Fietsenstalling), Agroculture (Stikstofprobleem) en Smart Cities (Street Broom).

Reacties