Plusbus Sittard-Geleen neemt vanaf vandaag twee passagiers mee

<em>Poloshirt en bodywarmer voor vrijwilligers Plusbus</em>
Poloshirt en bodywarmer voor vrijwilligers Plusbus
Foto: Plusbus Sittard

Met het ingaan van de ‘intelligente lockdown’ ten gevolge van de coronacrisis halverwege maart, werden de ritten van de Plusbus gestaakt.

Sinds 22 juni mag de Plusbus weer rijden, zij het met beperkingen. Zo mocht er tot vandaag slechts één passagier mee en vanaf vandaag zijn dat er twee. De bijrijdersstoel naast de chauffeur blijft voorlopig dus nog even leeg. Passagiers moeten, net als in het openbaar vervoer, een mondkapje dragen.

De vrijwilligers van de Stichting Plusbus Sittard zijn nu ook herkenbaar aan hun kleding. De stichting schafte uit eigen middelen poloshirts met opdruk aan. Daarnaast krijgen de vrijwilligers een bodywarmer, die wordt aangeboden door de stichting ‘Open Aktie Informatie en Ontmoetingscentrum’, die staat voor het welzijn van werkende jongeren. Die stichting waardeert het werk van de vrijwilligers van de Plusbus zeer en drukt dat uit door het sponsoren van de bodywarmers.

De Plusbus is een initiatief van Wijkplatform Broeksittard. Met de Plusbus kunnen inwoners van de wijken van Sittard-Oost voor slechts 1,50 euro een ritje boeken, bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, of naar vrienden of familie die niet zo goed met het openbaar vervoer zijn te bereiken. Het initiatief, dat qua uitvoering geheel wordt gedragen door vrijwilligers, draagt ertoe bij dat met name oudere inwoners van Sittard-Oost makkelijker hun contacten kunnen onderhouden. Het busje wordt gesponsord door Boudy Postma van Plus Supermarkt aan de Samaritaan in Sittard, waar ook tienrittenkaarten te koop zijn.

Cookieinstellingen