Onkruid in Ursulinentuin en Jardin des Roses wordt aangepakt

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Komende maandag zullen naar verwachting ruim 20 vrijwilligers het groen in de Ursulinentuin en de Jardin des Roses onder handen nemen.

Ten gevolge van de coronacrisis in combinatie met de vele illegale afvaldumpingen en bijplaatsingen binnen de gemeente en nu de vakanties heeft de gemeente een flinke achterstand opgelopen wat het groenonderhoud in de openbare ruimte betreft.

Reden voor Centrum Management Sittard om in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen, Brightlands, lokale ondernemers, leden van de tuinbrigade van de werkgroep Geheime Tuinen en andere vrijwilligers een dag lang het onkruid in de Jardin des Roses (Toon Hermans Huis) en de Ursulinentuin te lijf gaan.

Een woordvoerster laat weten dat de Gemeente Sittard-Geleen blij is met het initiatief. De gemeente stelt voor de klus materieel, menskracht en kennis beschikbaar.

Met name in de Ursulinentuin lijkt wieden op voorhand onbegonnen werk, want daar zijn de fruitbomen tussen het hoog opgeschoten onkruid nog amper zichtbaar. Het staat er vol wilde bloemen en planten, maar vooral distels tieren er welig. Die kun je wel snoeien, maar wanneer je ze niet met wortel en al verwijderd groeien ze zo weer terug. En bovendien: de vlinders, bijen, hommels en andere insecten blijken de overwoekerde tuin zeer op prijs te stellen.

Toch valt er ook in de Ursulinentuin volop eer te behalen, want met name de over de volle breedte van de tuin aangelegde trappen vertonen nogal wat ongewenst groen.

De Ursulinentuin en de Jardin des Roses zijn plekken waar veel bezoekers van de stad langskomen. De tuinen zijn het beslist waard om er beter verzorgd bij te liggen dan nu door omstandigheden het geval is.

onkruid Ursulinentuin
Overwoekerde graven van de zusters Ursulinen

Reacties

Cookieinstellingen