Buurt wil snel maatregelen tegen onveilige kruising

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vrijdagavond gebeurde op de kruising van de Vouerweg en de Rijksweg Noord in Sittard een ongeluk.

Een vanuit de Vouerweg de Rijksweg Noord richting rotonde opdraaiende bestelauto werd daarbij vol in de flank geschept door een in noordelijke richting rijdende personenauto.

Op social media regende het vervolgens reacties op het bericht. Die wezen stuk voor stuk op de onoverzichtelijke en daarmee gevaarlijke situatie op dat punt. Het was immers niet de eerste keer dat op die plek een aanrijding plaats vond en het zal, zeker als er niets aan de situatie ter plekke verandert, ook niet de laatste keer zijn.

Ook CDA-raadslid Fred den Rooijen, die in de buurt woont, kreeg veel vragen en klachten van buurtbewoners over de gevaarlijke kruising. Het zijn met name de dicht bij de Vouerweg langs de Rijksweg Noord geparkeerde auto’s die het zicht op de weg ernstig bemoeilijken. Den Rooijen heeft in een e-mail aan wethouder Ton Raven het probleem nog eens uiteengezet en tevens een snelle oplossing aangedragen:

“Op verzoek van de buurt is eerder al een spiegel geplaatst, maar als de zon laag staat of als een auto zonder licht nadert, zie je die niet of te laat. Dat was vrijdagavond dus ook weer het geval.

De gemeente is door de buurt al vaker op die onveilige kruising gewezen, maar dat heeft zoals meestal tot enkel frustratie van de zich niet serieus genomen voelende omwonenden geleid.

De gemeente dacht er zich met het plaatsen van een spiegel van af te kunnen maken. Logisch dat het gevaar op dat kruispunt niet is geweken.

Er is vrij eenvoudig een veilige oplossing te realiseren. De bewoners hebben dat al vaker aangegeven. Hef die twee parkeerplaatsen op de Rijksweg voor de kruising met de Vouerweg op of verplaats ze in de richting van de rotonde. Dan ontstaat er voor verkeer komend uit de Vouerweg weer een duidelijk overzicht en wordt het aldaar een stuk veiliger.

Nu is het wachten op het eerste dodelijk ongeluk, want ongelukken met enkel materiële schade zijn niets nieuws meer.”

Het kan wat Den Rooijen betreft allemaal snel geregeld zijn: “Als tussenoplossing en rekening houdend met vakanties van iedereen, stel ik voor, om die betreffende parkeerhaven met spoed buiten gebruik te laten stellen door bv. het plaatsen van betonblokken. Naderhand kan dan een echte en afdoende oplossing, zoals gesuggereerd door de omwonenden, worden uitgewerkt.”

Cookieinstellingen