Wat is er nou toch zo moeilijk aan?

Foto: Buurtwacht Zuid

Gelukkig houden steeds meer mensen met een hond zich aan de regel dat je als baasje de drollen van je trouwe metgezel opruimt wanneer je hem uitlaat.

Je bent als hondenbezitter zelfs verplicht om daarvoor zakjes bij je te hebben.

Toch gaat het in een aantal gevallen nog niet helemaal ‘comme il faut’ – zoals het hoort. Zo zie je soms op plekken langs struiken verzamelingen in plastic zakjes verpakte hondendrollen liggen. Kennelijk is het voor het baasje toch teveel moeite om de verpakte drol ergen langs de uitlaatroute in een prullenbak te gooien, of om hem bij gebrek daaraan mee naar huis te nemen en hem daar in de afvalbak te deponeren.

Buurtwacht Zuid (Geleen) plaatste een aantal foto’s van in plastic verpakte hondendrollen die door het baasje in de straatgoot zijn achtergelaten.

Want ook dat is niet de bedoeling: het plastic komt zo immers in het milieu terecht. Het ziet niet uit. En bij hevige regenval spoelen de zakjes naar de straatkolken, die daardoor verstopt kunnen raken waardoor er wateroverlast voor de omgeving ontstaat.

Om toch maar eens even de moraalridder uit te hangen: het in de goot, op een groenstrook of in de struiken of elders in de openbare ruimte achterlaten van zakjes met hondendrollen is hetzelfde als het op straat gooien van lege flesjes en andere troep. Dat doe je gewoonweg niet.

Reacties