Pelgrimswegen – bijzondere expositie in Museum Pater Karel

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Museum Pater Karel presenteert deze zomer de bijzondere expositie ‘Pelgrimswegen’ die pelgrimage als thema heeft.

De idyllische vakwerkhoeve aan de Geleenbeek in Munstergeleen en de weg naar Santiago de Compostella, trekt elk jaar duizenden bezoekers naar de geboortekamer en de kapel van de Heilige Pater Karel.

De expositie Pelgrimswegen werd samengesteld door filmmaker/schrijver Leo Baeten en beeldend kunstenaar Vanessa Mezzolla, twee ervaren pelgrims.

“We hebben er in de eerste plaats voor gekozen een ervaringsgerichte samenstelling te creĆ«ren en om de inrichting niet alleen vanuit een religieuze of historische context te benaderen. Met Pelgrimswegen willen we de bezoekers, waaronder vele wandelaars, een stukje gereconstrueerde symboliek van ‘onderweg’ laten beleven. Door persoonlijke objecten, foto’s en filmbeelden te tonen, laten we de sporen zien die zo’n intieme tocht met jezelf, op de ziel, de huid en de herinnering achterlaat,” aldus Vanessa Mezzolla.

De tentoonstelling is tot en met 1 september gratis te bezoeken van dinsdag tot en met zondag tussen 14:00 en 17:00 uur in het bezoekerscentrum van Pater Karel, Pater Karelweg 1 in Munstergeleen.

Tevens is de kapel elke dag geopend van 09:00 tot 18:00 uur voor een gebed, een moment van bezinning of om een kaarsje op te steken.

In verband met de coronamaatregelen worden bezoekers verzocht om de instructies van de vrijwilligers op te volgen en om voldoende afstand te houden.

Reacties