Tripjes en vakanties naar Verenigd Koninkrijk voorlopig zinloos

Midweekje Schotland voorlopig niet zinvol
Foto: © Sophie Hamers

Wie binnenkort voor een zakenreis, een leuke stedentrip of vakantie naar het Verenigd Koninkrijk dacht te zullen gaan zal zijn plannen mogelijk moeten bijstellen.

Want vanaf aanstaande zaterdag zijn ook reizigers uit Nederland verplicht om bij een bezoek aan het VK veertien dagen in zelfisolatie te gaan. En daarmee is een kort bezoek aan bijvoorbeeld Lough Ness in Schotland of aan het lake district in Engeland zinloos.

De maatregel van twee weken zelfisolatie is bedoeld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zo maakte de Britse minister van Transport Grant Shapps bekend.

Shapps zei op Twitter dat de quarantaineplicht nu ook gaat gelden voor reizigers uit onder meer Nederland, Aruba, Frankrijk, Monaco en Malta. “Als u zaterdag na 04:00 uur (05:00 Nederlandse tijd) vanaf deze bestemmingen arriveert in het VK, moet u veertien dagen in zelfisolatie”, waarschuwde hij.

Het Verenigd Koninkrijk behoort tot de landen die wereldwijd het zwaarst zijn getroffen door de pandemie. Bij ruim 315.000 mensen is vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen en meer dan 41.000 patiënten zijn overleden.

Reacties