Geheim(!) Tuinfeest (maar vertel het gerust verder)

Agnetentuin (foto juni 2019)
Agnetentuin (foto juni 2019)
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het achtste Geheime Tuinen Festival in Sittard, dat in juni op de kalender stond, werd dit jaar vanwege corona afgelast.

De werkgroep Geheime Tuinen van Sittard heeft nu voor een kleinschalig alternatief gezorgd. Op zondag 13 september vindt van 14:00 tot 17:00 uur in de tuin van het voormalige klooster Sint Agnetenberg een ‘Geheim Tuinfeest’ plaats. Uiteraard met inachtneming van de regels van het RIVM.

De ingang van deze prachtige tuin, aan de voet van de oude stadswal, vindt u aan de Rosmolenstraat (via straatje naast de vishandel).

Muziek van Baroesjko

Drie keer een half uur muziek luisteren in een mooie groene omgeving. Baroesjko omschrijft zichzelf als een 9-koppig miniorkest. Ze spelen Folk en Sittardse ‘wereldmuziek’. De optredens van Baroesjko zijn om 14:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur.

Keramisch werk en foto’s op diverse plekken

De keramisten Marjo van den Beuken, Wilma Bruijenberg, Janneke Lanjouw, Philly Larik en Roel Verstaen en fotograaf Erik Larik tonen hun werk van 14:00-17:00 uur. Ieder half uur staat er één van de kunstenaars klaar bij de overkapping om u rond te leiden langs de verschillende kunstwerken. U mag natuurlijk ook op eigen gelegenheid door de tuin en langs de werken lopen.

De Drie Vertellers.

De Drie Vertellers schrijven verhalen, gedichten, gelegenheidsteksten, columns en beschouwingen. Niek Bremen en Wim Kallen dragen afwisselend verhalen en gedichten voor. Corry Ehlen vertelt over haar ervaringen op de school bij de zusters van de Plakstraat. Zij beginnen telkens na het optreden van Baroesjko om 14:30, 15:30 en 16:30 uur

De Vincentiusvereniging verkoopt van 14:00-17:00 uur boeken over tuinen en natuur.

Cookieinstellingen