Fanfare Sint Jozef Buchten ziet einde naderen

Foto: Afbeelding van Hans Braxmeier via Pixabay

De in 1928 in Buchten opgerichte fanfare Sint Jozef zag haar ledental de afgelopen jaren fors teruglopen, met onderbezetting op diverse partituren tot gevolg.

Hierdoor kan het orkest niet langer als “volwaardige fanfare” functioneren. Activiteiten om het tij te keren bleken vruchteloos.

Eind 2019 werd al besloten dat het orkest in 2020 niet meer zou meedoen aan concerten, concoursen, buitenoptredens et cetera. Het blaasorkest heeft vanaf januari 2020 niet meer gerepeteerd. De drumband nam op 1 februari 2020 nog deel aan het NK voor slagwerkensembles en is daar Nederlands kampioen geworden. Daarna kwam de coronacrisis en kwamen alle activiteiten van de fanfare, net als bij andere muziekverenigingen helemaal tot stilstand.

Tijdens een Algemene Ledenvergadering in augustus besloten de leden dat de vereniging voorlopig verder gaat als “fanfare zonder (muzikale) activiteiten”. De komende tijd werken bestuur en leden aan een plan om tot een waardig einde te komen van een muziekvereniging met een rijk verleden.

Cookieinstellingen