Grote belangstelling voor bezoekje aan kerktoren Sittard

Foto: Torencomité Sittard

Vandaag, tijdens de Landelijke Monumentendagen, bezochten 48 nieuwsgierigen, verdeeld over 8 groepen, de in steigers verpakte kerktoren van Sittard.

Het baken van de stad ondergaat een grote restauratiebeurt, die eind van dit jaar moet zijn afgerond.

Voor 25 euro per persoon mochten steeds 6 bezoekers per uur met de lift naar boven. Een unieke kans om de vordering van de werkzaamheden van dichtbij te aanschouwen, maar ook om eens te genieten van het formidabele uitzicht dat je vanaf de toren over stad en omgeving hebt. Eenmaal terug op de begane grond regende het dan ook enthousiaste reacties over de werkzaamheden en het panorama.

Aan het slot van de middag ging een aantal leden van het Torencomité, dat zich beijvert voor de inzameling van 325.000 euro om de restauratie kostendekkend te krijgen, naar boven en werd sponsor Lejao Beursgens in de gelegenheid gesteld om zijn naam in de door hem geadopteerde hoektoren te graveren.

Ondanks het feit dat er nog heel veel mensen zijn die graag een bezoekje aan de toren zouden willen brengen is het geen uitgemaakte zaak dat er een vervolg op deze bezoekdag komt. Mocht dat zo zijn, dan leest u dat te zijner tijd op de Facebookpagina van het Torencomité.

Overigens is er nog altijd ruimte in het adoptieplan. Het aantal te vervangen onderdelen ligt vast en wie een onderdeel adopteert ontvangt daarvan een uniek certificaat.

Torencomité Sittard

Cookieinstellingen