Fortuna Sittard verliest in belabberde eerste helft van sc Heerenveen

Fortuna Sittard heeft vanavond de tweede nederlaag op rij geleden in de nieuwe eredivisiecompetitie.

Tegenstander sc Heerenveen stapte na 90 minuten met een 1-3 overwinning van het veld.

De Friezen hadden aan een sterke eerste helft tegen een ronduit belabberd voetballend Fortuna Sittard genoeg om bij rust al op rozen te zitten. Fortuna Sittard mocht de bal hebben, maar de thuisploeg wist in de eerste helft geen gevaar te stichten. Heerenveen daarentegen was bij elke uitval gevaarlijk en dat leidde via treffers van Oliver Batista Meier (15’), Joey Veerman (29’, penalty veroorzaakt door Roel Janssen) en Henk Veerman (’34) tot een comfortabele 0-3 ruststand.

Coach Kevin Hofland bracht aan het begin van de tweede helft Lisandro Semedo en Tesfaldet Tekie binnen de lijnen voor Emil Hansson en Ben Rienstra. De wissel pakte positief uit. Fortuna wist Heerenveen beter onder druk te zetten. Dat leverde nogal wat hoekschoppen, maar vooralsnog geen doelpunt op.

De circa 3000 toeschouwers zagen in de tweede helft een beter spelend Fortuna Sittard, dat zich evengoed keer op keer vastliep in de stugge defensie van Heerenveen. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd wist Fortuna zich van de nul op het nieuwe scorebord te verlossen. In de 73e minuut kopte Sebastian Polter op aangeven van Lisandro Semedo de bal onhoudbaar in het Friese doel. In het restant van het duel bleef Fortuna Sittard Heerenveen onder druk zetten, maar dat sorteerde geen effect meer.

Kortom: opnieuw geen goede seizoensstart voor Fortuna Sittard.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Lazaros Rota, Branislav Ninaj, Roel Janssen, George Cox, Jorrit Smeets, Ben Rienstra (46’ Tesfaldet Tekie), Mats Seuntjens, Zian Flemming, Sebastian Polter en Emil Hansson (46’ Lisandro Semedo).

Scheidsrechter Martin Pérez trok geel voor Janssen, Ninaj, Cox en Flemming van Fortuna Sittard.

Aanstaande zaterdag speelt Fortuna Sittard opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is AZ te gast in het stadion aan de Milaanstraat. De wedstrijd begint om 18:45 uur.