Kinderboekenweek 2020 – En toen?

Foto: SGN

De Kinderboekenweek 2020 duikt van 30 september tot en met 11 oktober in de geschiedenis met het thema ‘En toen?’.

Boeken brengen geschiedenis tot leven. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van de boeken die voor je klaarliggen op de mediatafels in de bibliotheek!

Bibliotheek De Domijnen trakteert op een historische Kinderboekenweek en gaat terug in de tijd met het doe-boekje Tijdreizen en een stickerspeurtocht bij het boek Hadden de Grieken al raketten? van Govert Schilling. Daarnaast zijn er voorleessessies, aangepast aan het thema en is er een wedstrijd. Ga gewapend met de beste kinderboeken op onderzoek. Doe mee en lees je dwars door de geschiedenis. En bekijk vooral ook de expositie Meer dan 1000 nachten in Bibliotheek Ligne. Nog geen lid? Grijp dan nu je kans want inschrijven bij Bibliotheek De Domijnen is tijdens de Kinderboekenweek helemaal gratis voor kinderen.

Doe-boekje en stickerspeurtocht

Het doe-boekje Tijdreizen is een soort ‘vakantie-doe-boek’ met opdrachten, puzzels en spellen rondom de allerbeste kinderboeken over het thema geschiedenis. In het hart van het boekje vind je het spel Teletrotters & temponauten: uit welke tijd kom jij? Haal het boekje op bij je eigen bibliotheek of leeswinkel en ga op expeditie door de geschiedenis.

In de bibliotheken is er een stickerspeurtocht bij het boek Hadden de Grieken al raketten? van Govert Schilling. Vraag bij de balie een opdrachtvel en ga alleen of in een groepje aan de slag met vragen rondom leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen. Alle vragen goed? Dan mag je een leuke verrassing grabbelen!

Wedstrijd

Deftige en adellijke families hebben vaak een speciaal, al eeuwen oud familiewapen. Haal een wedstrijdformulier op bij de balie van je bibliotheek, tover het leeg familiewapen om in iets moois dat bij jouw familie past en ontwerp je eigen familiewapen. De wedstrijd is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Tentoonstelling Meer dan 1000 nachten

In bibliotheek Ligne is de tentoonstelling Meer dan 1000 nachten te zien over Oosterse sprookjes in prentenboeken. Met illustraties, een filmpje en een interactieve zeekast die de betoverende verhalen tot leven brengen. Teken jouw sprookje met een zaklamp op een fosfordoek en beleef de magie en verwondering van meer dan duizend nachten.

Voorlezen

Bibliotheek De Domijnen haalt een prachtig prentenboek uit de Boekenschatkist en duikt met je in de geschiedenis. Op vrijdag 2 oktober wordt om 10:30 uur voorgelezen in Leeswinkel Echt en op woensdag 7 oktober om 14:30 uur in Bibliotheek Amstenrade. Om 14:00 uur start het voorleeshalfuurtje in alle overige bibliotheekvestigingen. Het voorlezen is geschikt voor kinderen van 3 tot ongeveer 6 jaar. Neem na afloop een kleur- of knutselplaat mee om thuis na te genieten van het verhaal.

Ook dit jaar zijn er op alle locaties van Bibliotheek De Domijnen Kinderboekenkranten en Voorleesgidsen beschikbaar, zolang de voorraad strekt.

Lees meer over de Kinderboekenweekactiviteiten op www.dedomijnen.nl/bibliotheek en over de landelijke Kinderboekenweek 2020 op www.kinderboekenweek.nl.

Reacties