Sportvissers willen geen passantensteiger in Berghaven

Werkhaven Trierveld, kort na aanleg
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De secretaris van hengelsportvereniging De Snoek Susteren heeft een brief gestuurd aan de gemeenteraad en het College van B&W van Sittard-Geleen.

De brief is een reactie op de mogelijke komst van een passantensteiger in de Berghaven bij Schipperskerk.

Hengelsportvereniging De Snoek Susteren telt 500 leden en daarnaast zijn er nog eens 400 hengelaars lid van andere verenigingen, die ook regelmatig een hengeltje uitwerpen in het Julianakanaal. De secretaris wijst de gemeente erop dat het vis- en looprecht voor de Berghaven berust bij Sportvisserij Limburg en vraagt zich af of Sportvisserij Limburg en de verenigingen betrokken zijn bij de plannen voor de aanleg van een passantensteiger.

Volgens de secretaris van De Snoek Susteren vissen ongeveer 200 hengelsporters regelmatig in de Berghaven. De haven is onder ouderen een populaire visstek, omdat de bereikbaarheid erg goed is. Het is volgens hem dan ook geen goed idee om in de Berghaven een passantensteiger neer te leggen. Er zouden beter vissteigers kunnen worden aangelegd.

De sportvissers zien het liefst dat de passantensteiger wordt ondergebracht in de speciaal voor het Grensmaasproject aangelegde werkhaven Trierveld, waarvan de invaart direct naast de Berghaven ligt. In de brief wordt de gemeente Sittard-Geleen daarom gevraagd om in gesprek te gaan met Rijkswaterstaat en het Consortium Grensmaas om de haven na afloop van het Grensmaasproject niet op te heffen, maar in stand te houden, zodat de pleziervaart daar gebruik van kan maken.

Reacties