iOS 14 en social media voor slechtziende en blinde mensen

Foto: SGN

Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, wil het mogelijk maken dat ook slechtziende en blinde mensen online meedoen.

Daarom organiseert Visio in Sittard-Geleen op 15 oktober een voorlichtingsdag over de iOS 14-update van Apple en over het gebruik van social media. Door de coronacrisis vindt het leven veel meer thuis en online plaats. Digitale toegankelijkheid is daarom juist nu van groot belang.

iOS 14

Apple heeft net weer een grote update van haar besturingssysteem gedaan, naar iOS 14. Dit betekent dat nieuwe functies beschikbaar komen, maar helaas ook dat sommige handelingen veranderen. Visio wil slechtziende en blinde Apple-gebruikers graag van de nieuwste informatie voorzien tijdens de voorlichtingsbijeenkomst. Er zijn bijeenkomsten voor beginners én voor gevorderden.

Social media

Iedereen liket, tweet en post dat het een lieve lust is. Maar zijn social media ook toegankelijk voor blinde en slechtziende mensen? En wat zijn de voor- en nadelen? Hoe werkt het en waar moet op gelet worden? Deze vragen worden in de bijeenkomst toegelicht, zodat slechtziende en blinde social media gebruikers weer volledig up-to-date zijn. Ook geschikt voor wie de eerste stappen nog moet zetten in het gebruik van social media.

Week van de Toegankelijkheid

De voorlichtingsdag sluit aan bij De Week van de Toegankelijkheid die van 5 tot en met 9 oktober gehouden wordt en die dit jaar eveneens in het teken staat van digitale toegankelijkheid.

Meer informatie en aanmelden

Mensen met een visuele beperking die meer willen weten over iOS 14 of over het gebruik van social media kunnen zich aanmelden tot 1 oktober. Inschrijven kan via [email protected] of bel 0885858800. Aanmelden is verplicht. Deelnemers kunnen aangeven aan welke bijeenkomst ze willen deelnemen en of ze beginner of gevorderde gebruiker zijn. Na inschrijving volgt informatie over locatie en tijden.

Let op: vanwege de beperkte ruimte door de coronamaatregelen kunnen begeleiders niet bij de workshops aanwezig zijn, zodat er 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden. Mondkapjes zijn niet verplicht.

Cookieinstellingen