Geleen is twee fraaie murals rijker

Foto: sayuri van goyenflat

Een gevel van het Graaf Huyn College en een Gevel van de Van Goyenflat in Geleen zijn sinds kort voorzien van fraaie graffitikunst. Beide murals zijn zichtbaar vanaf de Jos Klijnenlaan.

De muurschildering op een gevel van het Graaf Huyn College werd gemaakt door Collin van der Sluijs en Jorn Gruijters, wijd en zijd bekend door hun fraaie murals. Het Graaf Huyn College had dit jaar – in samenwerking met Heemkundevereniging Geleen – uitgebreid willen stilstaan bij het feit dat Graaf Huyn dit jaar 400 jaar geleden werd geboren (op 5 mei 1620). Maar vanwege de coronapandemie was dat niet mogelijk. Middels de fraaie muurschildering wordt daar nu toch bij stilgestaan. Graaf Huyn College Geleen

Een paar honderd meter verderop werkten graffitikunstenaars GOMAD en SMUG samen aan een gigantische mural op de zijgevel van de onlangs opgeknapte Van Goyenflat. Daarop verscheen een prachtig portret van Sayuri, een jonge inwoonster van de wijk, die een speelgoedvariant van de Sint Janskluis in haar handen heeft. Toekomst en historie speels verwerkt in één beeld. De mural onderstreept de talrijke ontwikkelingen in de wijk Geleen-Zuid en Kluis: daar wordt hard gewerkt aan een leefbare toekomst!

Van Goyenflat Geleen

Cookieinstellingen