Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek heet voortaan Vidar

<em>Presentatie naam paricipatiebedrijf in oktober 2020</em>
Presentatie naam paricipatiebedrijf in oktober 2020
Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Vidar is de nieuwe naam van het Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek. De naam werd vandaag officieel bekendgemaakt.

Onder het motto ‘Werk voorop, kansen voor iedereen’ is Vidar ervan overtuigd dat iedereen aan de slag kan, wat je mogelijkheden ook zijn.

Op de foto boven dit bericht, van links naar rechts: Simone van Trier (presentator), wethouder Thijs van Es (gemeente Beek), wethouder Hub Janssen (gemeente Stein), Jantien Kuperus (directeur Vidar), John Heesen (directielid gemeente Sittard-Geleen), wethouder Judith Bühler (gemeente Sittard-Geleen).

Eén aanspreekpunt

Het Participatiebedrijf bestaat uit de sociale diensten van de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek, Vixia, het Participatiehuis en WerkgeversServicepunt Westelijke Mijnstreek.

De afgelopen periode hebben de partijen gewerkt aan de ontwikkeling van één aanspreekpunt voor inwoners en bedrijven, zodat er 1 loket ontstaat: Vidar. Zo kan een werkzoekende ondersteund worden met inkomen, arbeidsontwikkeling en het vinden van een nieuwe baan. aldus de bestuurders van de drie gemeenten Judith Bühler, Thijs van Es en Hub Janssen tijdens de online onthulling van de naam.

Kracht ontwikkelen

Vidar is een Noorse god, ook wel de ‘stille god’ genoemd, die volgens de legende wel een van de sterkste goden was. Vidar is een stille kracht, die in iedereen aanwezig is. Vidar steunt mensen om deze kracht te laten spreken.” Juist daarom vind ik de nieuw naam zo passen bij deze organisatie,” zegt wethouder Judith Bühler van centrumgemeente Sittard-Geleen.

“Ik geloof er in dat mensen zelf hun toekomst vorm kunnen geven en dat wij ze een steuntje in de rug geven. Dat past perfect bij de stille kracht van Vidar.” Vanzelfsprekend is daarbij ook het bedrijfsleven een belangrijke partner. Zonder steun van werkgevers kan Vidar zijn totaalaanpak niet uitvoeren, waarbij werkgevers en werkzoekenden met elkaar worden verbonden.

Zin in de volgende stap

De op 1 oktober aangetreden Vidar-directeur Jantien Kuperus treft een organisatie aan die klaar is voor een volgende stap: “Sinds begin dit jaar is het participatie bedrijf volop bezig om de werkwijze en de expertise van de partners samen te laten komen in één aanspreekpunt. We verstrekken een uitkering en we gaan meteen met mensen aan de slag, zodat iemand zich kan ontwikkelen naar een werkplek of ondersteuning die bij hem past.”

Over Vidar

Vidar is de nieuwe naam voor het ‘Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek’, de samenwerking tussen de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek en Vixia. Hier werken ook de wsw-medewerkers van de voormalige gemeente Schinnen. Bij Vidar werken 1000 medewerkers, waarvan ruim 800 mensen werkzaam zijn in een leerwerktraject of beschutte werkplek. De organisatie ondersteunt ruim 3000 huishoudens in de regio bij werk en inkomen.

Vidar ondersteunt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij hun ontwikkeling, het vinden van een nieuwe baan, het aanvullen van hun inkomen of het verstrekken van een uitkering op grond van de Participatiewet. Werk kan een betaalde of gesubsidieerde baan zijn, maar ook beschut werk, vrijwilligerswerk en mantelzorg behoren tot de mogelijkheden.

Voor werkgevers biedt Vidar een divers bestand van werkzoekenden en mogelijkheden om werkzaamheden uit te besteden op het gebied van montage, assemblage, verpakken en ompakken.

Cookieinstellingen