Roparun Team Blieve Loupe Zitterd gepresenteerd

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vanochtend om 10:00 uur verzamelde zich een groep hardlopers en begeleiders op de Markt in Sittard: Team Blieve Loupe Zitterd kwam voor de eerste keer bij elkaar.

Dit jaar werd de Roparun afgelast vanwege de coronapandemie. Team Blieve Loupe doet – uiteraard onder voorbehoud vanwege diezelfde coronapandemie – volgend jaar Pinksteren mee aan de Roparun.

Deelnemers aan de Roparun brengen met hun loopactie geld bijeen voor mensen met kanker, om leven toe te voegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

De Roparun is een estafetteloop over ruim 500 kilometer met startlocaties in Bremen, Almelo en Parijs. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die in twee dagen tijd elk gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen. Dat is ruim anderhalve marathon per loper.

Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen. En daarnaast zamelen de teams geld in door sponsors te werven.

Team Blieve Loupe Zitterd kwam vandaag voor de eerste keer bijeen. Tijdens een voorstellingsrondje bleek de gedrevenheid van de teamleden, die allemaal wel iemand in hun familie of vriendenkring hebben die ziek is door kanker. Er werden shirts uitgedeeld, waarna het team op de foto ging voor het eigen spandoek. En vervolgens begon een trainings- annex presentatieloop van Sittard via Einighausen, Guttecoven, Born (Hospice Bronnerhof), Obbicht, Urmond Stein, Groot Meers, Geulle, Itteren, Borgharen naar Mens Achter de Patiënt bij het MUMC+ in Maastricht.

Onderweg werden op verschillende plekken kaartjes en flyers uitgedeeld.

Team Blieve Loupe Zitterd heeft zich ten doel gesteld om 10.000 euro in te zamelen. Wilt u Team Blieve Loupe Zitterd steunen? Kijk dan op de Facebookpagina van Team Blieve Loupe Zitterd of stort een gift op IBAN NL.63.RABO.0327.1674.08 ten name van Stichting Roparun Westelijke Mijnstreek.

Reacties