Fortuna Sittard vraagt supporters sfeeracties achterwege te laten

Foto: Fortuna Supporters Collectief

Vanavond staat in Kerkrade de bekerderby tegen Roda JC op het programma.

Wedstrijden tussen beide clubs zijn in elk geval wat de supporters betreft altijd beladen. Fortuna Sittard doet via de website een dringend beroep op de supporters van de club om voorafgaand aan en aansluitend op het duel géén sfeeracties te ondernemen. De clubleiding vraagt dit vanwege de geldende overheidsmaatregelen inzake de bestrijding van het coronavirus.

De club laat weten zich te realiseren hoe moeilijk het voor supporters moet zijn de club, in deze coronatijd, van een afstand te moeten volgen. “Dag in, dag uit kunnen we rekenen op jullie onvoorwaardelijke steun en het mag duidelijk zijn dat iedereen binnen de club de steun die zij normaal gesproken van jullie krijgen enorm waarderen. Zo ook in aanloop naar deze derby”, aldus de club.

Na overleg met de lokale driehoek verzoekt Fortuna Sittard zijn achterban desondanks de spelersbus woensdagavond niet ‘uit te zwaaien’, de wedstrijd thuis in besloten kring te bekijken en de selectie bij terugkomst in Sittard niet te onthalen. Groepsvorming is binnen de huidige maatregelen ten strengste verboden. De gezondheid gaat vanzelfsprekend boven alles.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties