Ondernemers starten Covid-snelteststraat in Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Een groep Sittardse ondernemers start in samenwerking met een huisarts onder de naam CovidTestLimburg een coronasneltestlocatie in Sittard.

Sinds afgelopen woensdag 28 oktober bij kun je bij CovidTestLimburg (Parijsboulevard 205, Sittard) – alleen op afspraak – terecht voor een gevalideerde Antigeen sneltest van Abbott Panbio. Het initiatief richt zich zowel op de zakelijk als de particuliere markt.

CovidTestLimburg wijst op de volgende voordelen van de antigeentest:

  • Snelheid van testen, nu klachten, nu testen
  • Bedrijven kunnen personeel snel laten testen om uitbraken en besmettingen te voorkomen
  • Uitbreiding testmogelijkheden, naast GDD, wenselijk
  • Neemt angst weg en biedt bij negatieve test geruststelling voor mensen met acute vage klachten.

CovidTestLimburg laat desgevraagd weten dat mensen bij een negatieve test op het hart gedrukt krijgen zich, bij aanhoudende klachten, na 2 dagen ook te laten testen bij de GGD. En wie positief test: meteen naar huis en 10 dagen in quarantaine. CovidTestLimburg meldt positieve testen altijd bij de GGD.

Het testen gebeurt door een bekwame medewerker door gebruikmaking van de antigeen sneltest. Deze test is gevalideerd door RIVM en VWS en is met een specificiteit van 99,4% een zeer betrouwbare aanvulling op de bestaande maatregelen.

Een test is niet gratis en kost 49 euro. De uitslag is binnen 15 minuten bekend en wordt binnen een half uur via e-mail doorgegeven. Let op: testen alleen op afspraak

RIVM-informatie over antigeentesten:
De antigeentest toont aan of er antigenen van SARS-CoV-2 in neus- en keelslijm aanwezig zijn. Antigenen zijn stukjes van het virus (meestal eiwitten) die een afweerreactie kunnen opwekken in het lichaam. De test geeft in korte tijd een uitslag; meestal na een kwartier na het opbrengen van het monster in het laboratorium. De antigeentest is minder gevoelig dan de PCR-test. Dat betekent dat iemand die nog maar weinig virus bij zich draagt en waarschijnlijk (nog) niet (of niet meer) besmettelijk is, met een antigeentest een negatieve testuitslag krijgt, terwijl de persoon wel COVID-19 kan hebben.

Reacties