De kinderen huilden als wolven!

Ondanks de regen werd de eerste editie van Halloween Fietsplezier op de wielerbaan in Geleen zaterdagavond 31 oktober een groot succes.

Ruim 45 verklede kinderen deden op hun met lampjes versierde fietsen mee aan de speciale fietsvaardigheidsles. Mooie belichting, een rookmachine en passende muziek – onder andere Michael Jacksons Thriller en het theme van Ghostbusters – zorgden voor de juiste sfeer.

Er werd overigens niet alleen gefietst. De kinderen kregen ook een Halloween-quiz voor hun kiezen, gingen flink hun heupen bewegen tijdens het spooky dansen, huilden allemaal als wolven en kregen warme chocolademelk, snoep en marshmallows.

Veel ouders die meekwamen hielpen de organisatie. De anderen wachtten vanwege de corona maatregelen in de auto of stonden op ruime afstand onder een paraplu toe te kijken. De reacties waren lovend. “We zijn zo blij dat er iets wordt gedaan voor de jeugd”, vertelde een ouder. “Dit is een mooie combinatie voor de kinderen, lekker buiten, verkleed en toch aan het bewegen”, zei een van de regen doorweekte moeder.

Op de vraag of volgend jaar weer een Halloween Fietsplezier wordt georganiseerd zei organisator Michel van Dijke het volgende: “Jazeker! Ik ben steeds aan het kijken hoe je jonge kinderen meer op de fiets krijgt. Daar hoort dit feestje zeker bij volgend jaar”.
Iedere zaterdagochtend geeft van Dijke fietsvaardigheidsles voor kinderen van 4 tot 12 jaar op wielerbaan Geleen.

Meer informatie

Cookieinstellingen