Witlofplantage aangetroffen in kelder Geleense woning

Foto: SGN/politie

De politie heeft regelmatig zogenaamde hennephaaldagen. Dan worden adressen bezocht waar een hennepplantage wordt vermoed.

Dat levert heel soms een verrassing op, zoals gisteren op een adres ergens in Geleen.

Anonieme melders tipten de politie dat op dat adres mogelijk een hennepplantage zou zijn. De meldingen leken te worden bevestigd door metingen van het energiebedrijf dat in de wijk mogelijk sprake was van diefstal van stroom.

Ter plaatse zagen de agenten een PVC-buis uit de kelder van een van de woningen komen, waaruit lucht geblazen werd.

De politie belde aan en de bewoonster liet hen binnen. De reden van het bezoek verraste haar nogal en ze verleende alle medewerking aan het onderzoek.

In de kelder werd in een kruipruimte inderdaad een plantage gevonden. En wat daar groeide was wel zo’n beetje oogstrijp. Alleen was het geen hennep.

De bewoonster had er niet aan gedacht de agenten te vertellen dat de heer des huizes als hobby witlof kweekt. Dat is immers heel wat anders dan hennep. Van diefstal van stroom was dan ook geen sprake.

De politie verricht naar aanleiding van de door de energiemaatschappij geconstateerde diefstal van stroom in de wijk verder onderzoek naar een mogelijke hennepplantage.

Witlof groeit uit de wortel van cichorei. Het is een verwant van andijvie, het groeit namelijk uit de zelfde wortel. Witlof moet in het donker of onder de grond groeien, als je het boven de grond laat groeien, komt er licht bij en wordt het andijvie. Bron: www.tuinen.nl/zelf-witlof-kweken
Cookieinstellingen