Brede steun voor aandacht fietsparkeren centrum Sittard

<em>archieffoto 2018</em>
archieffoto 2018
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Voor de raadsvergadering van 11 en 12 november 2020 is op initiatief van gob-raadslid Marcel Claessens een motie over fietsparkeren voorbereid.

Daarin wordt het College van B&W opgeroepen om samen met centrummanagement Sittard, ondernemers en bewoners uit de binnenstad van Sittard en andere geïnteresseerden een brainstormsessie te organiseren over hoe om te gaan met het parkeren van fietsen in het centrum van Sittard.

De motie wordt mede ingediend door de Stadspartij, CDA, Groen Links, VVD en 50PLUS.

De partijen constateren dat de aantrekkelijkheid van de binnenstad van Sittard al vele jaren een aandachtspunt is. De fietsenstalling in de Paardestraat in Sittard wordt momenteel niet meer bewaakt en fietsen worden daardoor nu her en der in de stad geparkeerd en dat leidt tot een rommelig straatbeeld in de binnenstad van Sittard. De partijen die de motie indienen realiseren zich dat een veilige en bewaakte fietsenstaling behoorlijke kosten met zich meedraagt. Dat vraagt om creativiteit.

Door inwoners, bedrijven en instellingen bij de planvorming te betrekken ontstaan vaak creatieve ideeën. Daarom willen gob, Stadspartij, CDA, Groen Links, VVD en 50PLUS dat centrum-management Sittard, ondernemers en bewoners uit de Sittardse binnenstad en andere geïnteresseerden worden uitgenodigd voor een brainstormsessie over hoe om te gaan met het fietsparkeren in de binnenstad.

Cookieinstellingen