Duizend euro voor Petje af Zuid-Limburg

Foto: © Max Storms

Op zondag 15 november heeft Mendy Thomas namens Rabobank Zuid-Limburg een cheque van 1000 euro overhandigd aan Petje af Zuid-Limburg.

“Rabobank Zuid-Limburg vindt het belangrijk dat een deel van het coöperatief dividend door de medewerkers zelf besteed kan worden aan maatschappelijke initiatieven in de eigen leefomgeving. Ik hoorde van dit initiatief en dacht meteen dit is een mooi project voor mijn donatie”, zo zegt Mendy.

Petje af is een gratis aanvullend onderwijsprogramma voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar. Locatiemanager bij Petje af Zuid-Limburg Michel van Dijke: “Uit onderzoeksrapporten blijkt dat sommige leerlingen vanwege de coronamaatregelen achterstanden hebben opgelopen en was er een verminderd sociaal leven. Tijdens de eerste lockdown werd er bij Petje af Zuid-Limburg als alternatief veelal online gewerkt. In tijden van nood een goed alternatief, maar zodra het weer kon hebben we bij Petje af meteen weer fysieke bijeenkomsten gehouden. Zo hebben we in de zomer als extraatje de succesvolle Harry Potter weekenden georganiseerd. In de kerstvakantie willen we weer iets extra’s gaan doen (20 en 28 december)”.

Op maandagavond 28 december gaat een groep kinderen van Petje af op de locatie Plinthos digitaal in gesprek met een tiental senioren die bij Elis Dagbesteding in Geleen plaatsnemen. Tussendoor is er een optreden van Bas & Eefje optreden. Bas Kielen is onder andere bekend van de band Don Kiesjot en Eefje Smeets zong in DejaVu.

Angelique Fredrix van Elis Dagbesteding: “Bij ons kunnen mensen terecht met een indicatie vanuit de WMO, WLZ of middels een particuliere betaling. Wij proberen eenzaamheid te bestrijden onder ouderen en mantelzorgers te ontlasten door het aanbieden van activiteiten en het bevorderen van sociale contacten. De doelgroepen zijn onder andere mensen die eenzaam zijn, met een vorm van dementie en/of somatische klachten. Toen Michel mij benaderde voor dit project heb ik meteen onze medewerking toegezegd. Het is vooral nu belangrijk dat jongeren contact houden met senioren”.

Petje af in gesprek is op 28 december van 18:30 tot 20:30 uur live te volgen via de website van Petje af Zuid-Limburg.

Cookieinstellingen