Voormalig pand Biblionova en Artamuse gesloopt

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het voormalige onderkomen van bibliotheek Biblionova en muziekschool Artamuse op de hoek van de Broeksittarderweg en de Kennedysingel in Sittard is gesloopt.

De afgelopen weken hebben sloopmachines van sloopbedrijf Van Vliet het gebouw stap voor stap en hap voor hap vakkundig en op duurzame wijze ten gronde gericht. De in het gebouw gebruikte asbest werd op een veilige en verantwoorde manier verwijderd en alle herbruikbare materialen werden uit het gebouw gehaald, waarna het grovere sloopwerk kon beginnen.

Nu resteert nog enkel een puinhoop, waar twee sloopmachines zich nog even mee kunnen amuseren. De grovere brokken puin worden fijngekauwd om het erin verwerkte betonijzer uit te kunnen terugwinnen. Betonijzer en resterend steengruis kunnen na bewerking dan weer worden gebruikt in nieuwe projecten.

Volgend jaar wordt op de vrijgekomen plek begonnen met de bouw van een nieuwe brandweerkazerne ter vervanging van de oude kazerne, iets verderop gelegen op de hoek van de Swentiboldstraat en de Keulsebaan. Na de verhuizing naar de nieuwe kazerne worden dan de oude kazerne en het voormalige politiebureau gesloopt.

sloop Biblionova Artamuse

Cookieinstellingen