Buurtbemiddeling in coronatijd

Foto: CC0

Inwoners van Beek, Sittard-Geleen en Stein kunnen gebruik maken van Buurtbemiddeling Westelijke Mijnstreek als het zelf niet lukt om samen met de buren tot een oplossing te komen.

Buurtbemiddeling helpt buren met problemen en ergernissen, zoals geluidsoverlast, ruzie over erfafscheidingen of overlast door kinderen. Hierdoor kunnen inwoners het contact met elkaar herstellen en oplossingen bedenken.

Door de maatregelen vanwege het coronavirus zijn veel mensen, jong en oud, meer thuis dan normaal. Er kunnen daardoor extra irritaties tussen buren ontstaan. Voor elke ruzie geldt: beter voorkomen dan genezen. Het advies luidt om ergernissen zo snel mogelijk te bespreken, maar aanbellen bij de buren is in deze tijd misschien niet altijd een optie. Wat is dan wel een goede optie? Je kunt contact opnemen met Buurtbemiddeling voor tips en advies.

Bij Buurtbemiddeling treden getrainde vrijwilligers op als bemiddelaar tussen buren om zo samen tot een oplossing te komen. In ongeveer twee derde van de burenkwesties kan buurtbemiddeling een positieve bijdrage leveren aan de situatie en wordt erger voorkomen. Vanwege het coronavirus is het nu niet vanzelfsprekend dat bemiddelaars van Buurtbemiddeling bij jou en je buren op huisbezoek komen. Buurtbemiddeling is telefonisch bereikbaar om samen te bekijken wat in jouw situatie helpend kan zijn. Daarnaast is een aantal bemiddelaars speciaal voor deze omstandigheden getraind in telefonische bemiddeling. Buurtbemiddeling biedt een luisterend oor en kan tips geven hoe je het beste met de situatie kan omgaan. Dat lucht vaak al op. Buurtbemiddeling is er voor je, ook in deze rare tijden!

Cookieinstellingen