Koeltoren op Chemelot kleurt oranje tegen geweld tegen vrouwen

Foto: SGN

Als statement tegen geweld tegen vrouwen kleurt een koeltoren langs de Urmonderbaan deze avond en komende nacht oranje. Dat gebeurt op initiatief van de gemeente Sittard-Geleen.

Sittard-Geleen zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. De oranje verlichte koeltoren en de erop geprojecteerde tekst is ook zichtbaar vanaf de A2

Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object door overheden op 25 november is een vast onderdeel van Orange the World. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Internationaal kleurden eerder Times Square, de Niagara Falls en de Brandenburger Tor oranje. De koeltoren van OCI schaart zich nu in dit imposante rijtje. De keuze voor de koeltoren is bewust gemaakt. De koeltoren is (inter)nationaal bekend als de ‘landmark’ van de gemeente Sittard-Geleen. Zo laat Sittard-Geleen duidelijk zien de strijd tegen geweld te steunen.

De gemeente Sittard-Geleen is OCI Nitrogen zeer erkentelijk voor het mede mogelijk maken van deze actie.

Orange The World
Van links naar rechts: Kim Schmitz, wethouder gemeente Sittard-Geleen; Hans Verheijen, burgemeester gemeente Sittard-Geleen en Patric de Konink Plant, Manager OCI Ammonia. Foto: Marc Schols MCM Productions

Reacties