Foto-expositie Zohora Lilianefonds

Foto: SGN/inzet: © Monique Velzeboer

Van 2 december tot en met 4 januari kunt u in Bibliotheek Ligne in Sittard gratis de foto-expositie Zohora van het Lilianefonds bezoeken.

Het verhaal van Zohora

Deze kleine foto-expositie vertelt het verhaal van Zohora. Zij is een van de kinderen met een handicap die door het Liliane Fonds geholpen zijn. In fotopanelen wordt haar verhaal in beeld gebracht door fotograaf Monique Velzeboer.

Zohora uit Bangladesh

Zohora was in 2004 nog een onzeker meisje met een handicap. In 2015 is Zohora een heel ander persoon: een jonge vrouw met een gezicht dat met kundige operaties hersteld is, geholpen door het Liliane Fonds. Op dat moment is ze zwanger van haar eerste kind en maakt ze in haar eigen naaiatelier prachtige kleding van kleurrijke stoffen.

Monique Velzeboer

Oud-Olympisch kampioene shorttrack Monique Velzeboer zet zich in als ambassadeur van het Liliane Fonds en reist naar ontwikkelingslanden om daar kinderen met een beperking te fotograferen. Ze fotografeerde Zohora in 2004 en 2015.

Liliane Fonds

Het Liliane Fonds draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook de armste kinderen met een handicap hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. In samenwerking met lokale organisaties steunt het Liliane Fonds kinderen en jongeren met een handicap in dertig landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Samen maken ze kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Jaarlijks steunen ze ongeveer 90.000 kinderen in hun ontwikkeling.

Deze expositie is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van bibliotheek Ligne Sittard.

Foto: Monique Velzeboer

Reacties