Politie: belangrijke getuige schietincident Bradleystraat heeft zich gemeld

09 dec 2020, 18:10 Nieuws
schietincident 12 september bradleystraat sittad bjorn de hoog
Het schietincident dat op 12 september plaats had op de Bradleystraat in Sittard is opnieuw onder de aandacht gebracht in het programma Opsporing Verzocht.
Bij het schietincident, dat alles wegheeft van een afrekening in het criminele milieu, raakte een 38-jarige man zwaargewond toen hij, zittend in zijn auto, werd beschoten door een man achterop een motor. Het slachtoffer wist zijn leven te redden door keihard achteruit te rijden. Hij werd later aangetroffen op een oprit van een woning en naar het ziekenhuis gebracht.
Later die nacht werd op de Raadskuilderweg in Geleen een brandende motor aangetroffen. Die motor was, zo bleek uit onderzoek, eerder in Duitsland gestolen en is waarschijnlijk bij de aanslag gebruikt.
Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht werden beelden uitgezonden van drie auto's, die mogelijk met de aanslag in verband staan of waarvan de inzittenden mogelijk informatie hebben die kan bijdragen aan het achterhalen van de daders. Het betreft een roodbruine BMW uit de 7-serie, een Volkswagen Touran en nog een derde auto. Getuigen meldden een Peugeot op de parkeerplaats bij een zorgcentrum in de buurt te hebben zien staan, die daar nooit eerder werd gezien. Ook kwam een onbekende wandelaar in beeld die op de Maaslaan in Geleen liep en die de daders mogelijk heeft gezien.
Tenslotte maakte de politie bekend dat zich na de maandag verzonden SMS-bom een nieuwe getuige heeft gemeld.