Soffritto vanaf zaterdag uw adres voor Italiaanse specialiteiten in Sittard

Foto: Soffritto, Sanne en Frank Braam

De droom van Frank en Sanne Braam – het runnen van een eigen agroturismo in Italië – viel door de coronacrisis helaas in duigen.

Maar bij de pakken neerzitten is niets voor de voormalige uitbaters van Tapperie de Gats. “Wij niet naar Italië? Dan Italië naar Sittard!” zo redeneerde het stel, dat met de opening van bar, (ontbijt)restaurant annex pizzeria Soffritto op de Paardestraat in Sittard de daad bij het woord voegt.

De afgelopen maanden werd er op nummer 9A hard gewerkt aan de nieuwe zaak. Voorlopig kun je er terecht voor Italiaanse delicatessen zoals onder andere pannetone, sauzen, vis, pasta’s, en natuurlijk vers bereide Romeinse pizza ‘al taglio’. Om de kunst van het bakken van puike pizza in de vingers te krijgen werd er de afgelopen week getraind onder leiding van een bekende Haagse pizzachef met Italiaanse roots. Wie Soffritto al volgt op Instagram heeft daar ongetwijfeld al de nodige appetijtelijke stukken ‘oefenpizza’ voorbij zien komen. Het wordt gegarandeerd de specialiteit van het huis!

Wanneer de horeca weer echt open mag kun je bij Soffritto ook terecht voor een heerlijke Italiaanse koffie, een Italiaans ontbijtje en lekkere rijkbelegde Italiaanse broodjes. En op vrijdagavonden kun je er vanaf 18:30 uur ‘a tavola’. Dan is het tijd om in de Romeins aandoende gewelfde kelder – met grote lavagril – aan te schuiven aan een gezellige en smakelijke Italiaanse dis met antipasta, primi piatti, secondi piatti, dolce en liquori.

Voorlopig is het echter alleen bestellen en afhalen geblazen. Tijdens de gedeeltelijke lockdown hanteert Soffritto de volgende openingstijden:

  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 10:00-18:00 uur;
  • donderdag van 10:00 tot 20:00 uur;
  • zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur;
  • op koopzondagen van 12:00 tot 17:00 uur.

Op maandag 21 december is Soffritto een dag extra geopend.

Frank en Sanne verwachten dat het zaterdag een drukke openingsdag gaat worden en roepen hun klanten daarom op om toch vooral die anderhalve meter afstand in acht te nemen, zowel in de zaak zelf als in een eventuele wachtrij buiten. Binnen is een mondkapje verplicht en mogen maximaal 5 klanten aanwezig zijn.

Soffritto, Paardestraat 9A, 6131 HA Sittard
telefoon 0462072000
» [email protected]
» website
» Facebook
» Instagram

Cookieinstellingen