Online Zwerfvuilforum Sittard-Geleen op 19 januari

<em>De 'oogst' van een paar uurtjes zwerfvuil opruimen in Europapark en Haagsittardpark. Foto: Kim Schmitz</em>
De 'oogst' van een paar uurtjes zwerfvuil opruimen in Europapark en Haagsittardpark. Foto: Kim Schmitz
Foto: Kim Schmitz

Op dinsdag 19 januari om 19:30 uur wordt online van gedachten gewisseld tussen initiatiefnemers die vrijwillig zwerfafval in de gemeente Sittard-Geleen opruimen.

De bevlogen zwerfvuilruimer Melle van Buren uit Sittard en Michel van Dijke uit Geleen – initiatiefnemer van de straatkolkenactie Hier begint de zee niets ingooien a.u.b. starten samen dit initiatief.

Zoals zoveel andere vrijwillige Ploggers (Plogging is een combinatie van joggen, wandelen met het oppakken van zwerfafval) worden Melle en Michel soms moedeloos van al het zwerfafval dat op straat ligt.

De bedoeling is onze krachten in onze gemeente te bundelen en van gedachten te wisselen. Maar de online sessie is er ook om concreet ideeën en oplossingen te bedenken, een soort denktank dus. “Wij willen meer bewustwording creëren,” aldus de twee heren.

Op dit moment hebben zich vijftien vrijwilligers aangemeld voor het online forum. Van Buren heeft zelfs al een groepsapp aangemaakt. “Hier kunnen we de lijntjes kort houden. We hopen ook dat goed voorbeeld goed doet volgen en dat vrijwilligers in andere gemeenten iets soortgelijks opstarten”. Wethouder Leon Geilen (onder meer openbare ruimte) neemt namens de gemeente deel aan het Zwerfvuilforum.

Doe jij ook aan Plogging en wil je graag meedenken over oplossingen? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Cookieinstellingen