Fortuna Sittard wint in Heerenveen en zet ongeslagen reeks voort

Fortuna Sittard heeft vandaag een uitstekend vervolg gegeven aan de in december ingezette reeks ongeslagen wedstrijden.

In Heerenveen werd verdiend een 1-3 overwinning geboekt. Het was pas de tweede keer dat de Fortunezen na een eredivisieduel in Heerenveen met de volle winst terug naar huis konden.

Fortuna Sittard startte behoedzaam aan het duel en stond vanaf de eerste minuut verdedigend sterk. In de 13e minuut had Henk Veerman een meer dan goede kans om de score voor Heerenveen te openen, maar hij kopte vrij voor doelman Yanick van Osch ruim naast. Fortuna Sittard kwam steeds beter in het spel en zocht zodra dat kon de aanval. Dat resulteerde in de 20e minuut in de 0-1, Ben Rienstra – gekozen tot Man of the Match – scoorde tegen zijn oude club. Vier minuten later kopte George Cox een voorzet van Emil Hansson achter Heerenveen goalie Mulder en in de 37e minuut profiteerde Zian Flemming heel beheerst van een fout in de Friese verdediging. Hij schoot de bal onhoudbaar achter de te ver voor zijn doel staande Mulder.

In de tweede helft ging Heerenveen op zoek naar een tegentreffer. De Friezen voerden de druk op, maar de verdediging van Fortuna Sittard gaf geen krimp. Het team van coach Sjors Ultee was zelfs dicht bij de 0-4. Lisandro Semedo schoot de bal echter op de paal. Pas in de 71e minuut scoorde Heerenveen-spits Henk Veerman na een uitstekende combinatie met zijn naamgenoot Joey Veerman de 1-3. In het vervolg kwam Fortuna Sittard ondanks de druk niet meer in de problemen en kon een verdiende overwinning worden bijgeschreven. Aan het slot van de wedstrijd mocht Arian Kastrati zijn debuut maken bij Fortuna Sittard.

Door deze overwinning klimt Fortuna Sittard naar plek 12 van de ranglijst

Fortuna Sittard begon de wedstrijd met de volgende: Yanick van Osch, Lazaros Rota, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Zian Flemming, Emil Hansson (90′ Arian Kastrati), Sebastian Polter en Lisandro Semedo (80′ Jorrit Smeets).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Richard Martens, die de kaarten op zak hield.

Op woensdag 13 januari speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen Sparta Rotterdam en op zaterdag 16 januari staat om 20:00 uur het uitduel tegen PEC Zwolle op het programma.