Boa-bond wil hogere coronaboetes en strengere straffen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vakbond BOA ACP wil hogere boetes en strengere straffen als coronamaatregelen worden overtreden.

Dat zei voorzitter van de bond Richard Gerrits maandagavond in NPO Radio 1-programma Dit is de Dag. De bond vindt dat de straffen op het niet naleven van de coronaregels momenteel te laag zijn.

“De boetes voor het overtreden van de coronaregels moeten naar duizend euro. Dan maak je het verschil. In omliggende landen is dat ook het geval”, aldus Gerrits. De voorzitter spreekt van “rotte appels”, die hard aangepakt moeten worden. Coronaboetes zijn op dit moment 95 euro.

De voorzitter van de boa-bond reageerde ook op het Eindhovense restaurant, dat afgelopen weekend de deuren opende en ervan afkwam met een waarschuwing. “Die moet natuurlijk ook een veel hogere boete krijgen en als die gebruik heeft gemaakt van een financiële regeling, moet die worden teruggevorderd”, zei Gerrits. De zaak liet klanten binnen eten, en hield zich niet aan de mondkapjesplicht.

Hans Biesheuvel, van Ondernemend Nederland is het niet met Gerrits eens. “Ondernemers moeten zich aan de wet houden, maar het water staat sommigen niet aan, maar zelfs óver de lippen. Als je niets meer te verliezen hebt, dan grijp je naar dit soort noodmaatregelen”, aldus Biesheuvel.

Reacties