Bijeenkomst over Spoedeisende Hulp Zuyderland Sittard-Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op 11 november werd in de gemeenteraad van Sittard-Geleen de motie vreemd aan de orde van de dag ‘voorkom verschraling SEH Zuyderland Sittard-Geleen’ aan de orde gesteld.

De motie gaf lucht aan de ongerustheid in de gemeenteraad die was ontstaan na berichten dat de afdelingen longgeneeskunde en cardiologie van locatie Sittard-Geleen naar Heerlen gaan verhuizen. Gevreesd werd dat de verhuizing van deze afdelingen zou leiden tot verschraling van de Spoedeisende Hulp.

Deze unaniem door de gemeenteraad aangenomen motie riep het College van B&W op om hierover in gesprek te gaan met Zuyderland en het standpunt van de gemeenteraad kenbaar te maken.

Vorige week hebben burgemeester Verheijen en wethouder Leon Geilen samen met de burgemeester van Stein hierover een verhelderend gesprek gehad met drie leden van de Bestuursraad van Zuyderland. Ook de burgemeester van de gemeente Stein was hierbij aanwezig.

Volgens een brief van het College van B&W van Sittard-Geleen aan de gemeenteraad heeft Zuyderland de door de raad gedeelde zorgen omtrent de toekomstige ziekenhuiszorg in Sittard-Geleen en de regio Westelijke Mijnstreek kunnen wegnemen.

Verder is afgesproken dat gemeenten en Zuyderland gezamenlijk één regionale bijeenkomst gaan organiseren waarbij de gemeenteraadsleden van zowel Beek, Stein als Sittard-Geleen worden uitgenodigd en van Zuyderland een toelichting krijgen op de ontwikkelingen van de ziekenhuiszorg in Sittard-Geleen en de regio. Ook wordt een vertegenwoordiging namens de huisartsen Westelijke Mijnstreek uitgenodigd.

Cookieinstellingen