Talkshow ‘Behind the Industry’

Foto: SGN

Behind the Industry is een nieuwe lokale talkshow waarin gastheer Justin Machiels in gesprek gaat met mensen die actief zijn in de evenementenbranche.

De evenementenbranche is een van de door de coronapandemie hardst getroffen sectoren, want werkelijk niets ging er meer door – op een enkel kleinschalig coronaproof festival na. Hoe ga je daar mee om als evenementenorganisator of als artiest? Hoe kijk je tegen de geldende maatregelen aan? En welke alternatieven en oplossingen zie je?

In de eerste uitzending van deze talkshow schuiven twee gasten aan die normaliter allebei volop actief zijn met evenementen, optredens en aanverwante zaken: Sjef Schurgers en Rick Prumpeler.

Eerstgenoemde is onder meer bekend als evenementencoördinator van de Gemeente Sittard-Geleen en zag afgelopen jaar onder meer het Sint Rosafestival en het Oktoberfeest niet doorgaan. Daarnaast is Sjef bekend als Sjnebbel van het in Sittard bekende illustere damesduo Kwebbel en Sjnebbel en ook daarmee zag hij een reeks geplande optredens uitgesteld worden. Rond carnaval en tijdens het Smartlappenfestival is hij actief met respectievelijk Kapel Trööt in de Gööt en met smartlappenband De Schaamschotten. Het Smartlappenfestival ging afgelopen jaar niet door en ook dit jaar zal het naar verwachting niet anders zijn. En bovendien zijn alle carnavalsactiviteiten afgeblazen.

Rick Prumpeler alias DJ Rick Roblinski is niet alleen als artiest betrokken bij veel festivals, maar verzorgt met zijn bedrijf DrukHuis.com voor tal van evenementen in de regio reclamecampagnes en reclame-uitingen. Ook voor hem valt een belangrijke bron van inkomsten weg.

Presentator Justin Machiels is zelf ook niet onbekend met het festivalwezen, want naast zijn werk runt hij evenementenbedrijf JM-Event Productions, dat afgelopen jaar in Stein een volledig coronaproof evenement organiseerde.

De eerste aflevering van Behind the Industry wordt morgen, donderdag 21 januari, om 20:00 uur uitgezonden door Bie Ós Mijn Streekomroep. Deze en volgende afleveringen zijn verder te bekijken op Facebook en YouTube.

‘Behind the Industry’ wordt mogelijk gemaakt door JM-Event Productions, Poppodium Volt, DB professional, Youri Laduch & Climax Media.

Cookieinstellingen