Reactie politie op beboeten en aanhouden ondernemers in Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De politie heeft maandagavond tijdens de ongeregeldheden in Geleen 12 personen aangehouden en 40 bekeuringen uitgedeeld.

Het ging daarbij niet alleen om relschoppers, maar ook om een paar ondernemers op de Rijksweg Centrum in Geleen. Deze ondernemers waren aanwezig om hun zaak te beschermen tijdens de onrusten die maandagavond in Geleen plaatsvonden.

Berichten over het aanhouden/bekeuren van ondernemers leidden op social media tot nogal wat verontwaardiging richting politie.

De politie wijst er op de Facebookpagina van Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek op dat de bekeurde/aangehouden ondernemers zich na 21:00 uur – het tijdstip waarop de avondklok ingaat – op straat bevonden. Rond 21:30 uur was de rust in Geleen zover weergekeerd dat de politie-inzet kon worden afgeschaald. De betreffende ondernemers bevonden zich toen nog op straat. “Ze bevonden zich niet binnen in hun eigen zaak. Er was op dat moment geen reden om zich niet aan de avondklok te houden en discussie met de politie aan te gaan. Twee ondernemers zijn beboet wegens het overtreden van de avondklok. Eén persoon werd aangehouden in verband met verboden wapenbezit,” aldus de politie.

Cookieinstellingen