Gezamenlijke verklaring College van B&W en gemeenteraad tegen geweld

Foto: SGN

De leden van het College van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad van Sittard-Geleen hebben een gezamenlijke verklaring afgegeven over de rellen van 25 januari.

In de hieronder weergegeven verklaring spreken zij hun afkeuring daarover uit.

Leden van de gemeenteraad van Sittard-Geleen en het college van B&W spreken hun grootst mogelijke afkeuring uit over de rellen die op maandag 25 januari 2021 in het centrum van Geleen hebben plaatsgevonden en de vernielingen die daarbij zijn aangericht.

Ook maken wij ons grote zorgen over oproepen tot nieuw geweld, die circuleren in de sociale media.

Als gemeentebestuur zijn wij trots op onze gemeente en roepen iedereen op deze trots te delen en uit te dragen.

We hebben veel respect en waardering voor het optreden van de politie en andere hulpverleners. Het is onvoorstelbaar dat in deze tijd van corona, waarbij toch al een groot beroep op de hulpverleners wordt gedaan, deze mensen onnodig extra worden belast.

Het geweld en vandalisme veroorzaakt onrust in de maatschappij en kost heel veel geld, dat veel beter op een andere wijze besteed kan worden.

Bovendien is schade aangericht aan de openbare ruimte, het eigendom van overheid, inwoners, ondernemers en aan medewerkers van winkels, de horeca en andere bedrijven die met het geweld zijn geconfronteerd. Wij willen deze mensen graag heel veel sterkte wensen.

Wij roepen iedereen op om de rust te bewaren, nieuwe ongeregeldheden te voorkomen en ook in deze moeilijke omstandigheden samen te werken aan onze veiligheid en gezondheid.

Blijf gezond en hou vol!

Cookieinstellingen