Open kerk- en wandelmiddagen Holtum op 7 februari en 7 maart

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De open kerk- en wandelmiddag in Holtum van 10 januari jongstleden was een groot succes.

Zo’n 200 mensen meldden zich gedurende die middag in de kerk om deze te bezichtigen of er gewoon even te zijn en om de ongeveer 4 kilometer lange Martinuswandeling door de historische kern van Holtum te maken.

Natuurlijk werkte het weer die dag ontzettend mee, maar op een dergelijke belangstelling had niemand gerekend. De reacties waren uitermate positief, zowel t.a.v. de (beschrijving van) de Martinuskerk als ook de zeer goed gedocumenteerde Martinuswandeling. Zeer gewaardeerd daarbij werd de openstelling van het buitenterrein van Huize Holtum en van Kasteel Wolfrath. Daar werd aan de bezoekers door Bartho van der Heijden en zijn vrouw Annet ook nog een lekkere kop koffie of warme chocomel aangeboden, en werd door Bartho en enkele andere ingewijden uitleg over het kasteel en de het omringende kasteelpark gegeven.

De bezoekers waren zonder uitzondering zeer lovend over het initiatief van het platform Holtum 2.0 en over wat Holtum vanuit cultuur-historisch perspectief allemaal te bieden heeft.

Omdat duidelijk is gebleken dat er voorzien werd in een grote behoefte, zeker nu in coronatijden, is er weer een open kerk- en wandelmiddag gepland op een tweetal zondagmiddagen, 7 februari en 7 maart, van 13:30 tot 16:30 uur.

Behalve dat u dan in de kerk weer terecht kunt voor bezichtiging, om een kaarsje te branden of een meditatief moment, kunt u daar ook weer de uitvoerige routebeschrijving van de Martinuswandeling door het dorp gratis afhalen. Voor mensen die de wandeling al hebben gemaakt of die liever een wandeling door omringend natuurgebied maken, heeft Bartho van der Heijden een mooie route vanuit Kasteel Wolfrath uitgezet. U kunt kiezen voor 4 of 12 kilometer. Deze kunt u vandaaruit op eigen gelegenheid maken, maar ze is ook in de kerk verkrijgbaar.

Een echte aanrader; grijp deze door Holtum 2.0 in samenwerking met het kerkbestuur, Kasteel Wolfrath en Huize Holtum georganiseerde gelegenheden aan om op een ontspannen manier verder kennis te maken met wat de kerk, het dorp en de omgeving aan moois te bieden heeft en om gelijkgestemden, natuurlijk op gepaste afstand, te ontmoeten

Cookieinstellingen