College van B&W vraagt extra inspanning PIW vanwege coronapandemie

Foto: CC0

Partners in Welzijn (PIW) richt zich als lokale welzijnsorganisatie op het verbeteren van de leefbaarheid en het welzijn van de inwoners van onze gemeente en ontvangt hiervoor reguliere subsidie.

Het college heeft PIW voor 2021 extra opdracht gegeven om te investeren in het bieden van hulp en ondersteuning bij de gevolgen van de coronapandemie. Dat meldt het college in de wekelijkse brief aan de gemeenteraad.

Het college hoort namelijk steeds luidere signalen en zien ook dat de impact van corona en de maatregelen die nodig zijn om de pandemie te bestrijden een grote invloed hebben op ons welzijn. Eenzaamheid, rouw, psychische druk, leerachterstanden zullen ook na de pandemie gevolgen hebben. Ook de terugkeer naar ‘normaal’ zal voor een aantal inwoners impact hebben.

Nadenken over welke gevolgen dat kunnen zijn, waar de eigen mogelijkheden van inwoners en hun netwerk tekortschieten en waar professionele hulp en ondersteuning nodig is, is nu al noodzakelijk. Vandaar dat het college hier extra inspanning voor vraagt van PIW.

Cookieinstellingen