Zou je graag meer uit je digitale camera willen halen?

Foto: Gilde de Graven

De automatische stand van je camera levert doorgaans mooie plaatjes op, maar je toestel kan zoveel meer.

Gilde de Graven biedt een cursus aan speciaal voor mensen die graag meer uit hun digitale systeem- of spiegelreflexcamera willen halen.

Allereerst leren de cursisten hun camera een beetje beter kennen. Daarbij komen onderwerpen aan bod als sluitertijd, diafragma, scherptediepte, ISO, brandpunt, RAW/JPEG en witbalans.

De nadruk van deze cursus ligt op de praktijk. Voor elke les stuurt de cursusleider de lesstof via e-mail. Tijdens de les wordt de stof doorlopen, kun je al je vragen stellen en wordt veel tijd besteed aan oefenen. Aan het einde van elke les volgt een opdracht en krijg je feedback over het resultaat van de cursusleider.

Benodigde apparatuur

Je bezit een digitale systeem- of spiegelreflexcamera. Een statief is niet nodig, maar altijd een fijn hulpmiddel. Het is niet nodig om handig te zijn in beeldbewerking, zoals LightRoom, maar je kunt foto’s van je camera halen naar je PC. De cursusleider zal vooraf contact opnemen met de inschrijvers of jouw camera geschikt is voor deze lessen.

Data en tijden

De cursus bestaat uit 5 lessen van elk 2 uur en wordt gegeven door Oscar Schouten. De kosten bedragen € 45,00 per deelnemer en inschrijven kan via de website www.gildedegraven.nl.

De eerste les wordt gegeven op maandag 12 april van 19:30–21:30 uur. De volgende data zijn: 19 en 26 april, 3 en 10 mei 2021.

Beter leren fotograferen in Coronatijd
In verband met de coronaregels doen wordt deze cursus bij wijze van uitzondering via online-meetings gegeven. Dat is veilig, maar helaas wel wat onpersoonlijker. Om iedereeen toch goede aandacht te kunnen geven bestaat de groep deelnemers maximaal uit 8 personen.

Om deze lessen goed te kunnen volgen heb je een PC of laptop met een camera en microfoon nodig. Een tablet werkt ook, maar het beeld is dan natuurlijk wat kleiner. Een mobiele telefoon is niet geschikt, omdat het beeld te klein is. Voor de eerste les ontvang je instructies voor gebruik van Zoom.

Mochten de maatregelen van de overheid het toelaten om in groepen buiten te werken, dan kan een deel van de lessen naar buiten worden verplaatst. In dat geval zal de cursusleider met jullie contact zoeken en met jullie overleggen over een geschikte locatie en tijdstip.

Cookieinstellingen