Toost op geslaagde online ‘Hawt Vas Vrouluujzitting’

Foto: Club Kakelbóntj

Geen carnaval, geen gewone zittingen, geen mansluuj- of vrouwluujzittingen, geen Krombroodrapen en volgende week geen Sint Joep.

Maar omdat stil op de bank blijven zitten voor vijf fanatieke carnavalsvierders – de term Aw Wiever dekt die lading voorlopig nog niet – besloten Minouche Heinemans, Jill Gruisen, Susanne van Osch, Pat Vullers (op de foto boven dit bericht van links naar rechts) en Charlotte Rademacher (niet op de foto) dat het tijd was voor actie.

Op initiatief van Minouche richtten zij een paar weken geleden samen Club Kakelbóntj op om vandaag, met Halfvasten, de wat vertier betreft geleden coronaschade een beetje te verzachten door het organiseren van een online ‘Hawt Vas Vrouwluujzitting’. Alleen via Zoom te volgen voor vrouwen die zich vooraf hadden aangemeld. Bij inschrijving kon worden gekozen uit een deelnemerspakket voor een of twee personen: een doos met lekkere hapjes, drankjes, een bingokaart en een verrassing om tijdens de online zitting te gebruiken. De pakketten konden worden opgehaald bij De Vief Heringe, de plek van waaruit vandaag ook de zitting werd uitgezonden.

De zitting werd gevolgd door zo’n 120 deelneemsters. Geen slechte ‘opkomst’ voor zo’n eerste editie en al helemaal niet wanneer je bedenkt dat het initiatief nog maar drie weken geleden is ontstaan. De kijkers werden getrakteerd op diverse optredens, onder andere van Cyrille Niël, Spik en Span, Jan van Daal, Jesse & Jesse en Henk & Ton. De bingo werd verzorgd door de broers Bingo Bart en Thijs Altijd Prijs Offermans en verder was er een door Raaf Claessen en Jenno Stijnen samengestelde quiz vol trivia en kennisvragen. De presentatie was in handen van Minouche Heinemans en Sem Verbeek.

Veel kijkers volgden de zitting in gepaste kleding vanuit vaak mooi versierde huiskamers en beleefden een leuke middag. Club Kakelbóntj mag tevreden terugkijken op de eerste editie van de online ‘Hawt Vas Vrouwluujzitting’.

Reacties