Aanvullende vragen CDA over aanleg voetpad langs Biesenweg

Foto: beeldcitaat google

De verkeerssituatie op de Biesenweg bij Geleen is onveilig, met name voor voetgangers en rolstoelgebruikers.

Omdat een trottoir of apart wegvak voor voetgangers en rolstoelgebruikers ontbreekt moeten ze tussen de Spaubeeklaan en de voorbij de spoorwegovergang gelegen drukbezochte Biesenhof gebruik maken van de openbare weg. De gemeenteraadsfractie van het CDA heeft voor deze onveilige situatie sinds 2015 herhaaldelijk aandacht gevraagd.

Het college van B&W onderschrijft de noodzaak van een voetpad op de Biesenweg tussen de Spaubeeklaan en de Biesenhof. De voor de aanleg daarvan benodigde gronden zijn inmiddels beschikbaar. De gemeente heeft laten weten dat uit gesprekken met ProRail duidelijk is geworden dat om het spoor over te steken de overweg moet worden uitgebreid en dat daarbij ook een spoorwegbeveiliging voor het voetpad moet worden aangelegd. Dat is een tijdrovende en dure klus.

De CDA-fractie wil van het college van B&W weten of er vorderingen zijn gemaakt in de besprekingen met ProRail, of inmiddels duidelijk is hoe de aanpassing gefinancierd kan worden en over welk bedrag wordt gesproken voor medefinanciering door de gemeente.

Cookieinstellingen