Knopen lopen in Sittard-Geleen

Foto: © Tom Bloem

VVV Zuid-Limburg oftewel Visit Zuid-Limburg wil een nieuw Knopen-wandelnetwerk realiseren van ongeveer 1.800 kilometer.

Dat gebeurt in overleg met 16 gemeenten (waaronder Sittard-Geleen), verschillende natuurbeheerorganisaties en de Provincie Limburg. De samenwerkingsovereenkomst werd op 18 maart getekend.

Dit uitvoeringsproject komt voort uit de Visie Vrijetijdseconomie. Het nieuwe wandelnetwerk betekent een boost voor het toeristische wandelaanbod en voor de horecaondernemers in de regio.

Samenwerkingsovereenkomst

Op donderdag 18 maart is een gemeentelijke samenwerkingsovereenkomst (SOK) getekend om tot een gemeenschappelijke realisatie van een hoogwaardig en uniform wandelnetwerk ‘Knopen lopen’ te komen. De 16 deelnemende gemeenten worden eigenaar voor het netwerk op hun grondgebied en ook verantwoordelijk voor eventuele schades. VVV ZuidLimburg is in deze samenwerkingsovereenkomst aangewezen als penvoerder en projectleider. Verder is er een stuurgroep en een ambtelijke werkgroep opgesteld. VVV Zuid-Limburg draagt zorg voor de promotie en communicatie van het nieuwe wandelnetwerk.

De Provincie Limburg tekende deze samenwerkingsovereenkomst niet, maar zit als subsidiënt in dit project. De Provincie Limburg kan hierdoor een btw-onbelaste financiële bijdrage verstrekken aan de zestien gemeenten.

Aanbesteding

De komende periode start de voorbereiding van de aanbesteding. Feitelijk bestaat de opdracht uit verschillende delen waarvoor één partij gezocht wordt. Het eerste deel is het opstellen van het bestek. Denk aan de afzonderlijke overlegstructuren met 16 gemeenten. Hierbij schuiven stakeholders aan die inspraak willen bij de trajecten. Het tweede deel bestaat uit de productie en de plaatsing van infoborden. Dit is voorzien in het eerste kwartaal van volgend jaar. De uiteindelijke oplevering vindt plaats in 2023.

Cookieinstellingen