Igor Stel steekt horeca-collega met Frietje Jiri hart onder de riem

Collegiale steun voor Café Salden
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In een tijd dat de horeca het zwaar voor de kiezen krijgt is extra tegenslag het laatste dat je als horeca-ondernemer kunt gebruiken.

En toch gebeurt dat soms. Jiri Jongen, de bekende uitbater van Café Salden aan de Platz in Limbricht, werd afgelopen week met spoed opgenomen en gedotterd in het ziekenhuis. Het gaat nu beter met hem, maar hij moet voorlopig even rust houden.

En dat betekent dat hij de komende tijd geen afhaalmaaltijden meer kan bereiden en daarmee dus ook dat hij dat laatste restje klandizie in coronatijd ziet verdwijnen…

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Igor Stel, uitbater van het een steenworp verderop gelegen Landgoed Kasteel Limbricht hoorde van het malheur dat Jiri te beurt is gevallen en besloot om hem een hart onder de riem te steken. Hij bood Jiri aan om zijn ingekochte voorraad over te nemen, maar er waren nog geen inkopen gedaan. En toch wilde Igor zijn buurman graag helpen. Daarom besloot hij om de komende twee weken vanuit de Foodtruck van Kasteel Limbricht een Frietje Jiri te gaan verkopen en de opbrengst daarvan aan zijn herstellende horeca-collega te schenken.

Wie trek heeft in een lekkere portie oerfrieten, afgetopt met gesnipperde ui, huisgemaakte mayonaise, bosuitjes, blokjes tomaat en Jiri saus kan voor de prijs van 5 euro vanaf donderdag 8 april tot en met woensdag 21 april dagelijks tussen 16:00 en 20:00 uur terecht bij de foodtruck op de cour van de kasteelboerderij.

Igor Stel: “De volledige omzet/opbrengst gaat in een envelopje naar de Platz om deze gewaardeerde collega een hart onder de riem te steken en ervoor te zorgen dat dit tóp-café er over 100 jaar ook nog is! Buurman, hou je haaks, zet hem op en zorg dat je binnenkort zelf weer een frietje bij ons kunt komen eten!”

Reacties