Politie lost inbraak bij De Vief Heringe op

Foto: De Vier Heringe

Dit paar mooie handschoenen – op dit moment wat het weer betreft geen overbodige luxe – vergat een ‘bezoeker’ van restaurant De Vief Heringe afgelopen weekend mee naar huis te nemen.

Dat meldt de nog steeds behoorlijk verontwaardigde uitbater van restaurant De Vief Heringe aan de Molenweg in Sittard op zijn Facebookpagina. Zoals bekend is het restaurant gesloten en kunnen er enkel op bestelling en tijdens de reguliere openingstijden maaltijden worden afgehaald.

Kennelijk had de eigenaar van de getoonde handschoenen andere plannen, want ze werden aangetroffen in de opengebroken buitenbar van De Vief Heringe. “Behalve wat frisdrank valt daar niks te halen,” aldus de eigenaar.

Rond twee uur in de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg uitbater Arthur Rooden een alarmmelding op zijn telefoon. Daarop toog hij naar zijn zaak aan de Molenweg. Maar er ware geen sporen van een inbraak en ook was binnen alles normaal. Toch waarschuwde hij voor de zekerheid de politie en die kwam proces verbaal opnemen. Toen de politie was vertrokken en Rooden weer huiswaarts wilde gaan kreeg hij opnieuw een inbraakalarm binnen via zijn telefoon. En toen ontdekte hij twee personen, een jongen en een meisje, in de door hen opengebroken buitenbar. Er ontstond een worsteling, maar toen het meisje namen begon te roepen besefte Rooden dat hij weleens flink in de minderheid zou kunnen verkeren en liet hij de twee voor zijn eigen veiligheid ontsnappen. Daarop belde hij voor de tweede keer de politie. Inzet van een speurhond in de omgeving leverde niks op.

Inmiddels is de – minderjarige – eigenaar van de handschoenen door de politie opgespoord. Hij bleek ook voor nog een ander strafbaar feit gezocht te worden. Het meisje dat bij hem was is teruggebracht naar de zorginstelling waar zij hoort te verblijven. Over de twee mogelijke andere betrokkenen is verder niets bekend.

Reacties

Cookieinstellingen