Man uit Syrië veroordeeld voor onder meer verkrachting en seks met minderjarige

rechtbank Maastricht
Foto: CC0

Een 36-jarige man uit Syrië is door de rechtbank in Maastricht conform de eis van het Openbaar Ministerie veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.

De rechter heeft de man schuldig bevonden aan het aanranden, verkrachten en verrichten van seksuele handelingen met drie verschillende vrouwen, waarvan er een minderjarig (14) was. Dat gebeurde in Sittard binnen een tijdsbestek van enkele maanden.

De verdachte had met alle drie de vrouwen een vertrouwensband opgebouwd. Vervolgens werd deze vertrouwensband door de verdachte genadeloos misbruikt. Uit het procesdossier volgt een beeld van een agressieve, nietsontziende persoon die alle grenzen overschrijdt om zijn eigen behoeften te vervullen.

De rechtbank noemde het gedrag van de verdachte weerzinwekkend, niets ontziend en schokkend.

De rechtbank heeft de verdachte op basis van een rapport van een psycholoog en een psychiater ontoerekeningsvatbaar verklaard. Hij is daarmee niet strafbaar voor het bewezenverklaarde en wordt daarom ter zake van alle rechtsvervolging ontslagen.

Verder gelast de rechtbank dat de verdachte ter beschikking wordt gesteld en beveelt dat hij van overheidswege wordt verpleegd. Verder veroordeelde de rechtbank verdachte tot het betalen van een schadevergoeding aan de slachtoffers.

Reacties