Viering Koningsdag in Sittard-Geleen opnieuw ingetogen en klein

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Morgen viert Nederland Koningsdag. Net als vorig jaar gebeurt dat vanwege de nog immer aanhoudende coronapandemie op zeer bescheiden schaal.

In het centrum van Sittard en Geleen en op Kasteel Limbricht zijn diverse coronaproof activiteiten georganiseerd. Hieronder vindt u daarvan een overzicht.

Geleen Centrum

Oranje jacht naar de kroon (interactieve QR-speurtocht)

Speciaal voor alle kinderen wordt op Koningsdag van 12:00 tot 17:00 uur een ‘Oranje jacht naar de Kroon’ georganiseerd: een interactieve QR-speurtocht met onderweg allerlei leuke opdrachten. Start- en eindpunt op de Raadhuisstraat bij Café De Kroon. Daar haal je de speurtochtkaart op en vervolgens loop je op je eigen tempo de speurtocht. Let op: meedoen is gratis, maar je hebt wel een opgeladen smartphone nodig om aan de jacht naar de kroon mee te kunnen doen.

Versierde Fietsen

Voor de schooljeugd geldt: geen Koningsdag zonder versierde fietsen! Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen van 13:30 tot 16:30 uur, onder deskundige begeleiding van Stichting Wielerbaan Geleen, een uitdagend parcours afleggen. De mensen van de wielerbaan leren je diverse fietsvaardigheden (slalommen, over een plank fietsen en nog veel meer). Daarna rijden de kinderen met hun versierde fiets een kleine ronde door het centrum. Aanmelden voor een tijdsblok kan via de website van Oranjevereniging Geleen.

Knutsel of kleur iets leuks voor de koning

Knutsel of kleur iets leuks voor de Koning van lego, papier of iets anders. Lever jouw creatie tussen 17 en 26 april in bij Bakker Bart (Markt 104) of Rousseau Chocolade (Passage 2). Alle knutselwerken worden in de etalage van het Centrummanagement Geleen (pand op hoek van Raadhuisstraat/Salmstraat) tentoongesteld. Ook hier zijn weer leuke prijzen mee te verdienen. Meer informatie hierover volgt nog.

Versier je raam of woning

Wie zijn/haar raam of woning het mooist versiert voor Koningsdag? Leef je uit met vlaggen, ballonnen, slingers, posters … noem maar op. Maak een foto van het resultaat en stuur deze naar [email protected] met vermelding van je naam en adres. Een deskundige jury komt je raam/woning beoordelen. Alle winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Meer informatie

Kasteel Limbricht

Koningsdag Bingo

Koningsdag gezellig afsluiten met een potje bingo? Kasteel Limbricht organiseert van 19:30 tot 23:30 uur een avondje Koningsdag Kienen, waarbij mooie prijzen zijn te winnen, ‘sjaele zeiver’ wordt verkocht en waarbij de trekkingen worden afgewisseld met optredens van Spik & Span, Marleen Rutten en Henk & Ton. De avond is online bij te wonen. Een bingokaart kost €10.

Sittard

Coronaproof Stadswandeling door Sittard

Oranjecomité Sittard organiseert op Koningsdag 27 april een feestelijke ‘coronaproof’ Stadswandeling voor jong en oud door het historische centrum van Sittard en langs de Kollenberg. Tijdens deze wandeling geniet je van een Bourgondisch hapje en drankje dat wordt verzorgd door lokale horecaondernemers en er is een Oranje-wandelbingo. De routekaart is voorzien van tal van (historische) weetjes.

Deelname aan de wandeling kost € 7,50 per persoon, kinderen tot 14 jaar doen gratis mee. Inbegrepen zijn koffie of thee en wat lekkers bij de start en onderweg drie lekkere hapjes. De route kan worden gelopen met een extra lus en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. De start vindt plaats bij het Mariapark aan de Oude Markt in Sittard. Inschrijven is mogelijk in tweetallen of per gezin. Elke 5 minuten is een startmogelijkheid tussen 12:00 uur en 16:00 uur. Gelet op de landelijke maatregelen is het aantal deelnemers gemaximeerd en zijn de plekken beperkt. Aanmelden en reserveren van een starttijd is dan ook verplicht.

Parkfestival Sittard

Online Loterij
Ieder jaar heeft Parkfestival Sittard haar prijzenkast goed gevuld. Onder andere Fortuna Sittard, Attractiepark Toverland, Rob van den Berg Wonen en Hotel de Limbourg leveren dit jaar vele mooie Superhoofdprijzen aan. Leerlingen van de betrokken basisscholen om het park gaan doorgaans vlijtig langs de deuren voor de verkoop van de loten. Dit jaar zal de verkoop op een andere manier verlopen. Je koopt je loten digitaal. Zo maak je automatisch een persoonlijke én uniek lotnummer aan. De notaris verricht op Koningsdag officieel de trekking. Hiermee steun je het Parkfestival ook voor de komende edities.

Koningsdag Kick-off
Gezellig samenzijn in het stadspark in Sittard. Genieten van het zonnetje, muziek en een heerlijk drankje. Dat is Parkfestival Sittard al vele jaren op rij! Maar helaas dit jaar niet. Toch is de organisatie er in geslaagd om dit jaar de meidengroep Younique, bekend van hun deelname aan The Voice of Holland te strikken voor een ‘digitaal’ optreden. Zij trappen de dag af met een exclusief optreden tijdens de Facebook-livestream. Heb je loten gekocht? Kijk dan zeker, want de prijswinnaars van de Superhoofdprijzen worden dan onthuld!

Familiespeurtocht
Samen met het Parkfestival Sittard ben je dit jaar op Koningsdag actief bezig met de Familiespeurtocht. De speurtocht is ongeveer 7 kilometer en start – geheel coronaproof – al vanuit je eigen huis. Je ontvangt na inschrijving onderweg een Oranjetas vol met leuke attributen en versnaperingen voor tijdens de tocht. Dit ‘collectors item’ is in beperkte oplage beschikbaar. Deelnamekosten zijn € 9,95 per gezin.

Cookieinstellingen